Защо записването на файлове на мрежово устройство през рутера Linksys WRT3200ACM не работи?

Pin
Send
Share
Send

Имам рутер Linksys WRT3200ACM, няколко телевизора в домашната мрежа и лаптоп, опитвам се да направя домашен медиен сървър, като свържа USB флаш устройство към USB конектора на рутера като мрежово устройство за съхранение. В мрежата можете да видите NAS и данните в него, но те могат да се възпроизвеждат само на устройства и да се копират от мрежово устройство, но е невъзможно да се запишат данни в мрежово устройство.

Не разбирам какво не е наред и къде да погледна, усещането е, че дискът е защитен от запис, но като диск сега използвам обикновена USB флашка, която е презаписана при нормални условия и малко опитах самите флашки, може би пропуснах някаква настройка в самия прозорци? Наистина бих се радвал на вашата помощ.

Отговор

Нямам рутер на Linksys WRT3200ACM. Не беше необходимо да настроите мрежово устройство за съхранение (флаш устройство) и споделяне на файлове чрез рутери Linksys. Но във вашия случай проблемът може да е в правата за достъп. Когато осъществявате достъп до USB устройство през маршрутизатор Linksys WRT3200ACM, само администраторът (или акаунт, на който са зададени тези права) има пълен достъп (правото да пише файлове). Тоест на компютъра трябва да отидете на мрежовото устройство с потребителското име и паролата на администратора на рутера, за да можете да пишете и изтривате файлове на устройството. На екранната снимка по-долу можете да видите, че потребителят "администратор" е настроен на Четене и писане, а потребителят "гост" е само за четене.

Потребителят "администратор" е администратор на рутера. Тоест потребителското име е "admin", а паролата е тази, която въвеждате, когато въвеждате настройките на рутера на Linksys WRT3200ACM. В същия прозорец (на екранната снимка по-горе) можете да създадете нов потребител и да му присвоите права за четене и писане или само за четене.

За да получите общ пълен достъп до устройството (с възможност за копиране на нови файлове и изтриването им) в Windows, трябва да преминете през устройството като потребител с права за четене и запис (по подразбиране това е потребителят "администратор").

Инструкции за свързване на мрежово устройство в Windows 10: https://help-wifi.com/raznye-sovety-dlya-windows/kak-podklyuchit-setevoj-disk-v-windows-10/

Достъп до мрежово устройство чрез рутер Linksys с разрешения за запис и изтриване на файлове:

В „Моят компютър“ щракнете върху „Свързване на мрежово устройство“.

След това въведете адреса на рутера и поставете отметка до „Използване на други идентификационни данни“.

Въвеждаме потребителското име и паролата на акаунта, под който искаме да получим достъп до нашето устройство. Профилът трябва да има разрешения за четене и запис. Можете да влезете с потребителското име на администратора на Linksys WRT3200ACM. Поставете отметка в квадратчето „Запомни идентификационните данни“ (не го избрахте на екранната снимка).

След това мрежовото устройство ще се появи в „Моят компютър“ и трябва да имате пълен достъп до устройството. Там ще можете да копирате нови файлове и да ги изтривате.

02.11.19

2

Попитан от Тарас

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Linksys WRT3200acm. Dive into the Advanced Settings including the Network Map and Parental Controls (Може 2024).

essaisrff-com