Кой рутер може да получава интернет от един SSID (или мост) и да разпространява собствена мрежа със своя SSID?

Pin
Send
Share
Send

Здравейте! Имам 100 Mbps интернет. Искам да го споделя със съседите си. Всички имат деца с джаджи. Не бих искал да организирам трафик с повторители. Има ли рутери (точки за достъп), които могат да получат интернет чрез WI-FI и едновременно да разпространяват, но вече собствена мрежа, със своя SSID?

Отговор

Здравейте! Тази функция се предлага на много рутери. Мостовият режим е най-подходящ за тази връзка.

Но когато два рутера са свързани чрез WI-FI мрежа, скоростта на връзката може драстично да спадне. А стабилността на WI-FI мрежата може да не е много добра. Във вашия случай, ако е възможно, е по-добре да прокарате мрежов кабел между рутерите. Тогава определено всичко ще работи без проблеми. Е, ако това не е възможно, тогава можете да изберете рутер, който може да се свърже с друг рутер чрез WI-FI и да разпространява мрежата му с различен SSID и парола.

Почти всички TP-Link рутери имат режим на мост (WDS) - https://help-wifi.com/tp-link/nastrojka-routera-tp-link-v-rezhime-mosta-wds-soedinyaem-dva-routera- po-wi-fi /

На рутерите D-LINK има такава възможност (но доколкото разбирам, не на всички модели и фърмуер) - https://help-wifi.com/d-link/rezhim-klient-most-i-repiter-na-routere- d-връзка /

WDS режим на ASUS рутери - https://help-wifi.com/sovety-po-nastrojke/nastrojka-dvux-routerov-v-odnoj-seti-soedinyaem-dva-routera-po-wi-fi-i-po- kabelyu / (статията е обща, но има и информация за Asus).

Netis и Zyxel Keenetic също имат такава функция. Възможно е не при всички модели. Има много опции.

01.11.18

2

Попитан от Андрей

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: How To Disable SSID Broadcast Router (Може 2024).

essaisrff-com