Wi-Fi адаптерът изчезна от Device Manager на лаптоп MSI

Pin
Send
Share
Send

Компютърът упорито не вижда wi-fi. Вярвам, че водачът се е провалил, защото диспечерът на устройства показва само кабелна връзка (1).

Опитах се да използвам вашите инструкции за инсталиране на драйвера, но никъде не мога да намеря подходящ. Имам доста стар модел на лаптоп MSI MS-16GK, а на уебсайта на MSI всички драйвери са само за по-нови модели. Освен това не мога да разбера чий мрежов адаптер имам - свойствата казват Realtek (2)

И определението за доставчик се издава както от Realtek, така и от Ralink. На сайта Ralink изобщо няма нищо близко, но на сайта realtek всичко е за XP или Vista, а аз имам седем. Кажете ми къде да намеря подходящ? Или водачът няма нищо общо с това?

Отговор

Да, в Device Manager наистина нямате Wi-Fi адаптер. Опитайте да кликнете върху елемента „Преглед“ там и поставете отметка в квадратчето „Показване на скритите устройства“. Чудя се дали нещо ще се промени. Странното е, че дори няма непознати устройства. За да бъда честен, това е много подобно на куха или деактивиране на самия Wi-Fi модул в лаптопа. Ако е така, тогава драйверът няма да помогне.

Realtek Е мрежова карта. Няма нищо общо с Wi-Fi. Той остава в диспечера на устройствата и работи.

Ralink Дали Wi-Fi адаптерът е изчезнал от диспечера на устройствата. По някаква причина.

Проблемът е, че WiFi адаптерът дори не е неизвестно устройство, за да можем да видим неговите свойства, да разберем неговите VEN и DEV и да намерим драйвери.

Вашият лаптоп е много подобен на FX610. Той е на уебсайта на MSI (msi.com/Laptop/support/FX610.html#down-driver&Win7%2064) и за него има драйвери за безжична LAN. Има Atheros Wireless LAN и msi Wireless Lan_6891. Тук можете да опитате. Няма драйвер за Ralink.

Можете също така да изпробвате програми като DriverPack Solution.

Но по някаква причина ми се струва, че това е разбивка на самия Wi-Fi модул. Ето още една статия по тази тема: Wi-Fi адаптер за лаптоп. Как да замените вградения Wi-Fi модул.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Network adapter missing windows 7, 8, 10. How to Fix Missing Network symbol in windows pc. MRATALK (Септември 2024).

essaisrff-com